Rideferier

Rideferier og -weekend 2018

Venabustallen arrangerer 4 ulike ridepakker:
Rideweekend for begynnere, Rideferie for begynnere, Rideweekend for erfarne og Rideferie for erfarne. I starten av august har vi en egen rideferiepakke som inkluderer Peer Gynt opplevelsespakke, denne pakken finnes både for begynnere og erfarne ryttere.

1000×667
Fotograf: Kristine Øihaugen

RIDEFERIER og -WEEKENDS FOR BEGYNNERE

Disse pakkene passer for ryttere med lite eller ingen erfaring. Vårt fokus ligger på å gi deg trygge og fine opplevelser med hest.

Rideweekend for begynnere (uke 26-38) fredag-søndag, aldersgrense 8 år.
Ankomst til middag kl 1830 på fredag, vi spiser sammen og blir litt kjent med hverandre. Infomøte med turledere kl 2030.
Lørdag: Vi starter dagen i stallen med en introduksjon i stell av hestene. Du får god tid til å bli kjent med din hest. Etter å ha salet hestene rir vi opp til ridebanen for en instruksjonstime med påfølgende 1 times tur. Lunsj på hotellet før instruksjonstime på ridebanen etterfulgt av 1 times ridetur i lett terreng.
Søndag: 2 timers tur i lett terreng. Turen byr på lette utfordringer, og lar deg se fjellet på en ny måte. Avreise etter lunsj.
Pris 3600,- pr voksen, 3000,- pr barn under 15 år. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon.

Rideferie for begynnere (uke 26-35) søndag-torsdag, aldersgrense 8 år
Ankomst til middag kl 1830 på søndag. Infomøte med turledere kl 2030.
Mandag: Vi starter dagen i stallen med en introduksjon i stell av hestene. Du får god tid til å bli kjent med «din» hest. Etter å ha salet hestene rir vi opp til ridebanen for en instruksjonstime. Etter lunsj på hotellet møtes vi i stallen for 1 times ridetur i lett terreng. Her får du testet ut dine nye ferdigheter i praksis.
Tirsdag: Instruksjonstime på ridebanen før lunsj. Vi jobber videre med det vi lærte i går. Etter lunsj rir vi 1 times tur i lett terreng.
OnsdagNyt en rolig morgen med lang frokost, og kanskje en fottur. For såre og ømme ridemuskler anbefaler vi massasje som tilbys på hotellet. Etter lunsj er det klart for 1 times tur i lett terreng.
Torsdag: Vi avslutter ferien med en 2 timers tur i variert terreng. Vi kommer oss litt lenger ut i fjellet på denne turen. En unik sjanse til å få oppleve fjellheimen på en helt ny måte!
Pris 6000,- pr voksen, 4500,- pr barn under 15 år. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon.

Peer Gynt rideferie for begynnere (5.-8. august 2018) aldersgrense 8 år
Ankomst til felles middag søndag.
Mandag: Vi møtes i stallen for å bli litt kjent med hestene før første ridetime. Etter å ha salt på hestene går vi samlet opp til ridebanen for en 45 minutters instruksjonstime, her får du innføring i ridning og tid til å bli trygg på hesten. Etter instruksjonen rir vi ut på en times tur i lett terreng. Etter turen er det godt med tid til en dusj. På ettermiddagen serveres et varmt måltid på hotellet før bussturen til Gålåvatnet. Her får du oppleve den populære Peer Gynt forestillingen. Etter forestillingen serveres det et lett måltid på hotellet. Les mer om forestillingen og vår Peer Gynt opplevelsespakke.
Tirsdag: Nyt en sen frokost og en rolig morgen på hotellet. Instruksjonstime på ridebanen kl 1200. Du får mulighet til å terpe på gårsdagens nye lærdom, og kanskje lære noe nytt. Etter lunsj er det klart for 1t tur i terrenget.
Onsdag: 2 timers tur i lett terreng. Her får du testet ut dine nye ferdigheter og opplevd fjellet på en helt ny måte. Avreise etter rideturen.
Pris 5700,- pr voksen. Barn under 15 år kr 4200,- Prisen inkluderer ridning som beskrevet, fullpensjon, buss t/r Gålå og billetter til forestillingen.
Prisene gjelder 2018

RIDEFERIER og -WEEKENDS FOR ERFARNE

Disse pakkene passer for ryttere som mestrer galopp og ønsker en ferie med lange rideturer hver dag. Med Peer Gynt rideferien får du både opplevd villreinens rike og Peer Gynt forestillingen på Gålå!

Rideweekend for erfarne (uke 25-34) fredag-søndag, aldersgrense 12 år.
Ankomst til felles middag på fredag, vi spiser sammen og blir litt kjent med hverandre.
Lørdag: Heldagstur med bållunsj. Vi rir over fjelltopper til ei trivelig seter, turen byr på fine trav- og galoppmuligheter. Vi får utsikt over Venabygdsfjellet, Rondane, Jotunheimen og Gudbrandsdalen i løpet av turen, samt fredelige strekker på sti i dyp bjørkeskog. Vel fremme på rasteplassen tenner vi opp bål og klargjør for en utelunsj over gjennomsnittet! Det serveres pølser fra det lokale Annis Pølsemakeri og grønnsaker i folie, deretter venter det kaffe kokt på bålet og en deilig overraskelsesdessert. Vi er hjemme igjen til middag på Venabu.
Søndag: 3 timers tur til Dørjuvet. Turen går nordøst og inn i villreinens rike, terrenget er flatere og mer åpent enn på lørdagsturen. Det er lyng og mose så langt øyet kan se. Etter noen timers ridning ankommer vi Dørjuvet – et stort juv med 100 meters fall. Vi rir langs juvet og nyter det spektakulære synet av elven i bunnen av juvet. Avreise etter lunsj på hotellet.
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Turleder vil alltid finne dagens beste turrute. I september og oktober vil dagsturen normalt byttes ut med to litt kortere turer, grunnet værforhold.
Pris 3600,- pr voksen, 3000,- pr barn under 15 år. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon.

Rideferie for erfarne (uke 26-35) søndag-torsdag, aldersgrense 12 år
Ankomst til felles middag søndag.
Mandag: 3 timers tur i variert terreng. Vi har mange ulike ruter å velge mellom. Turleder velger dagens beste rute.
Tirsdag: Heldagstur med seterlunsj. Vi rir over fjelltopper til ei trivelig seter, turen byr på fine trav- og galoppmuligheter. Vi får utsikt over Venabygdsfjellet, Rondane, Jotunheimen og Gudbrandsdalen i løpet av turen, i tillegg til fredelige strekker på sti i dyp bjørkeskog. Vel fremme på Lykkjesetra settes hestene på beite og rytterne blir invitert inn på en ekte seterlunsj. Rømmegrøt, spekemat og rømmevafler serveres med deilig tilbehør. Budeia forteller om seterlivet i Gudbrandsdalen og om ysting av brunost. Hjemturen går på sti i en stille bjørkeskog, passende for mette ryttere og hester. Vi er hjemme igjen til middag på Venabu.
OnsdagHalvdagstur. Vi har mange ruter å velge i mellom, og ønsker å vise våre gjester allsidigheten Venabygdsfjellet byr på. Du kan forvente både trav- og galopp på alle rutene.
Torsdag: Avreise etter frokost. Mulighet for å bestille ekstra tur denne dagen til rabattert pris.
Pris 6100,- pr voksen, 4600,- pr barn under 15 år. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon.
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Turleder vil alltid finne dagens beste turrute.


Peer Gynt rideferie for erfarne (5.-8. august 2018) aldersgrense 12 år
Ankomst søndag til felles middag
Mandag: 3 timers tur til Dørjuvet. Turen går over vidda i villreinens rike, kanskje er vi heldige og ser spor etter reinens ferd over fjellet? På veien rir vi innom Dørjuvet – en fjellsprekk med over 100 meters fall, formet under istiden. Landskapet er åpent, og vi får god oversikt over Venabygdsfjellet. Turen byr også på noen gode galoppstrekker. Etter turen er det godt med tid til en dusj. På ettermiddagen serveres et varmt måltid på hotellet før bussturen til Gålåvatnet. Her får du oppleve den populære Peer Gynt forestillingen. Etter forestillingen serveres det et lett måltid på hotellet. Les mer om forestillingen og vår Peer Gynt opplevelsespakke.
Tirsdag: Heldagstur med seterlunsj. Vi rir over fjelltopper til ei trivelig seter, turen byr på fine trav- og galoppmuligheter. Vi får utsikt over Venabygdsfjellet, Rondane, Jotunheimen og Gudbrandsdalen i løpet av turen, i tillegg til fredelige strekker på sti i dyp bjørkeskog. Vel fremme på Lykkjesetra settes hestene på beite og rytterne blir invitert inn på en ekte seterlunsj. Rømmegrøt, spekemat og rømmevafler serveres med deilig tilbehør. Budeia forteller om seterlivet i Gudbrandsdalen og om ysting av brunost. Hjemturen går på sti i en stille bjørkeskog, passende for mette ryttere og hester. Vi er hjemme igjen til middag på Venabu.
Onsdag: 3 timers tur etter frokost. Avreise etter turen.
Pris 6200,- pr voksen. Barn under 15 år: 4600,-. Prisen inkluderer ridning som beskrevet, fullpensjon, buss t/r Gålå og billetter til forestillingen.
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Turleder vil alltid finne dagens beste turrute.

Høstweekend for erfarne (uke 35-38) fredag-søndag, aldersgrense 12 år.
Ankomst til felles middag på fredag, vi spiser sammen og blir litt kjent med hverandre.
Lørdag: 3 timers tur over fjelltopp på formiddagen, etter en god lunsj på hotellet rir vi en hyggelig 2 timers tur. Turen går i lett terreng med fine trav- og galopp muligheter.
Søndag: 3 timers tur til Dørjuvet. Turen går nordøst og inn i villreinens rike, terrenget er flatere og mer åpent enn på lørdagsturen. Det er lyng og mose så langt øyet kan se. Etter noen timers ridning ankommer vi Dørjuvet – et stort juv med 100 meters fall. Vi rir langs juvet og nyter det spektakulære synet av elven i bunnen av juvet. Avreise etter lunsj på hotellet.
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Turleder vil alltid finne dagens beste turrute. I september og oktober vil dagsturen normalt byttes ut med to litt kortere turer, grunnet værforhold.
Pris 3700,- pr voksen, 3100,- pr barn under 15 år. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon.

tur1

KONTAKT OSS

Venabustallen
Venabu Fjellhotell
Rondevegen 840
2632 VENABYGD
Tlf.:9221 3456
E-post: post@venabustallen.no