Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Som gjest hos Venabustallen deltar du på hesterelaterte aktiviteter på eget ansvar. Under kan du lese mer om bestillingsbetingelsene, og annen praktisk informasjon det kan være greit å vite om før du ankommer Venabustallen

Fotograf: Kristine Øihaugen
Rauen – praktisk info
tur1

Forsikringer
Venabustallen har ansvarsforsikring på sine tjenester. Dette vil si at skader som måtte oppstå blir dekket når det kan vises til at senteret har handlet uaktsomt, og ellers ikke. Vi anbefaler våre gjester å tegne egne reiseforsikringer.

  • Ramler du av en hest og skader deg, og vi som ansatte ikke har handlet uaktsomt får du ikke erstatning. (F.eks. at en hest snubler, skvetter til siden, løper litt fortere enn du gir beskjed om osv.)

  • Det er derfor viktig at du som bruker har fritidsforsikring eller reiseforsikring. Undersøk hva forsikringen din dekker.

  • Venabustallen har innført HMS og Kvalitetssystem på sine tjenester, og er medlem av bransjeforeningen Hest i Turistnæring.

Betaling
Rideturer utenom ridepakker (rideweekend og -ferie) betales i resepsjonen på Venabu Fjellhotell før turstart.

Erfaring
Venabustallen arrangerer turer for ulike nivå. For at alle skal bli fornøyde med turen er det viktig å melde seg på riktig nivå. På turer med nivå skritt og skritt/trav kan alle delta, på disse turene rir vi i skritt, muligens litt trav om alle på gruppen ønsker å prøve dette. På turer med nivå trav forventes det at rytterne mestrer trav. På turer med nivå galopp må alle rytterne mestre galopp.

Påmelding og avmelding
Vår/sommer/høst
: Påmelding til rideturer kan gjøres via tlf/SMS 9221 3456 eller E-post: post@venabustallen.no eller Facebook Venabustallen. Påmelding bør skje innen kl 1800 dagen i forveien.
Avmelding må skje senest kl 0800 samme dag som turen skal arrangeres, ved avmeldinger senere enn dette sender vi faktura for hele beløpet. For større grupper kan andre frister gjelde. Avmelding må skje ved å sende SMS til 9221 3456.
Vinter: Kanefart kan bestilles via e-post: post@venabustallen.no eller tlf til Venabu Fjellhotell 612 93 200.
Avmelding senere enn 24 timer i forkant vil bli fakturert for hele beløpet.

Venabustallen kan avlyse ved spesielle tilfeller
Venabustallen forbeholder seg retten til å avlyse rideturer/kanefart på kort varsel. Slike avlysninger kan skyldes uforsvarlige værforhold, skade/sykdom på hester eller turledere. Man må ikke betale dersom Venabustallen avlyser turen. Venabustallen er ikke erstatningspliktig ved slike avlysninger.

Oppmøte
15 minutter før turstart. Vi er ofte ute på tur, dersom det ikke er noen i stallen når du kommer, kan du finne deg en ridehjelm fra inne i stallen, til venstre for inngangsdøren. Vi er rett rundt hjørnet 🙂

Aldersgrenser
Vi har forskjellige aldersgrense på de ulike turene. For svært erfarne ryttere kan aldersgrensen fravikes. Dette avtales i hvert tilfelle. Se info om de ulike turene for mer info om aldersgrenser.

Antall deltakere
Det er max 12 deltakere på hver tur. Vi kan arrangere turer for større grupper etter avtale. Max antall ved kanefart er 10 personer. Dersom du ønsker «privattur» (tur som bli lukket for andre påmeldinger), ta kontakt!

Utstyr
På lengre turer utstyres hestene med saltasker, slik at du kan ha med matpakke, regntøy etc.
Bruk av ridehjelm er obligatorisk for alle. Du kan låne ridehjelm på stedet, eller ta med din egen. Fottøyet bør være over ankelhøyde, ha hæl og såle uten for dype mønster. Unngå bukser med tykke sømmer, for det gnager (ikke olabukser/jeans). Ta med varmt tøy og  vind og vanntette klær. Det kan bli kaldt i fjellet – også på sommerstid.

Mat og pauser på rideturene
Torsdagsturen til setra byr på tradisjonell seterlunsj med rømmegrøt, spekemat og rømmevafler. På dagsturer med bållunsj (lørdager) griller vi pølser fra Anni’s, steker grønnsakspakker og dessertpakker, og koker kaffe. Er du vegetarianer, eller allergisk mot spesielle typer mat – gi beskjed ved påmelding!
Kortere turer ris stort sett uten pause, men et bildestopp eller flere tar vi oss selvfølgelig tid til.

KONTAKT OSS

Venabustallen
Venabu Fjellhotell
Rondevegen 840
2632 VENABYGD
Tlf.:9221 3456
E-post:post@venabustallen.no