Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Som gjest hos Venabustallen deltar du på hesterelaterte aktiviteter på eget ansvar. Under kan du lese mer om bestillingsbetingelsene, og annen praktisk informasjon det kan være greit å vite om før du ankommer Venabustallen

Fotograf: Kristine Øihaugen
Rauen – praktisk info
tur1

Korona
Vi ber deg følge med på fhi.no for oppdatert informasjon om gjeldende generelle anbefalinger.
Våre tiltak er:

 • Vi reduserer antall personer som håndterer utstyr/hester og sørger for regelmessig rengjøring av utstyr
 • Hånddesinfeksjon og håndvask lett tilgjengelig
 • Vi ber deg holde 1 meters avstand til andre, og at du ikke hilser på hestene før du får utdelt din hest
 • Alle må ri med hjelm og hansker. Vi ber deg ta med egen ridehjelm og –hansker om du har dette. Våre hjelmer rengjøres mellom hver gjest. Vi har hansker til salgs.
 • All betaling i stallen. Vennligst bruk kort.
 • Bli hjemme hvis du er syk! Gi beskjed så tidlig som mulig.

Forsikringer
Venabustallen har ansvarsforsikring på sine tjenester. Dette vil si at skader som måtte oppstå uten at vi har handler uaktsomt, vil ikke bli dekket. Vi anbefaler våre gjester å tegne egne reiseforsikringer.

 • Ramler du av en hest og skader deg, og vi som ansatte ikke har handlet uaktsomt får du ikke erstatning. (F.eks. at en hest snubler, skvetter til siden, bukker/steiler, løper litt fortere enn du gir beskjed om osv.)
 • Det er viktig at du har egen fritidsforsikring eller reiseforsikring, og at din forsikring dekker ridning i fjellet.
 • Dersom du har en skade/sykdom eller allergi som kan påvirke turen eller opplevelsen, ber vi om at du informerer oss om dette i forkant av turen.
 • Venabustallen har innført HMS og Kvalitetssystem på sine tjenester, og er medlem av bransjeforeningen Hest i Turistnæring.

Betaling
I alle våre rideferiepakker er ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell inkludert i prisen og betales samlet på hotellet.
Enkeltturer, instruksjonstimer og leierunder betales i stallen, fortrinnsvis med kort.

Påmelding
Vår/sommer/høst
: Påmelding til rideturer kan gjøres via tlf/SMS 9221 3456 eller E-post: post@venabustallen.no eller Facebook Venabustallen. Påmelding skal skje innen kl 1800 dagen i forveien.
Vinter: Kanefart kan bestilles via e-post: post@venabustallen.no eller tlf til Venabu Fjellhotell 612 93 200.

Avmelding
For enkeltturer, instruksjoner, leierunder og kanefart: Avmelding må skje senest kl 2000 dagen i forveien, ved avmeldinger senere enn dette sender vi faktura for hele beløpet. For større grupper kan andre frister gjelde.

Avmelding i sommersesongen må skje ved å sende SMS til 9221 3456.
Avmelding i vintersesongen
må skje ved å ringe 612 93 200

Venabustallen kan avlyse ved spesielle tilfeller
Venabustallen forbeholder seg retten til å avlyse rideturer/kanefart på kort varsel. Slike avlysninger kan skyldes uforsvarlige værforhold, skade/sykdom på hester eller turledere. Man må ikke betale dersom Venabustallen avlyser turen. Venabustallen er ikke erstatningspliktig ved slike avlysninger. Du vil bli informert om avlyst tur så snart det er rimelig mulig.

Erfaring
Venabustallen arrangerer turer for ulike nivå. For at alle skal bli fornøyde med turen er det viktig å melde seg på riktig nivå. På turer med nivå skritt og skritt/trav kan alle delta, på disse turene rir vi i skritt, muligens litt trav om alle på gruppen ønsker å prøve dette. På turer med nivå trav forventes det at rytterne mestrer trav. På turer med nivå galopp må alle rytterne mestre galopp.

Oppmøte
Vennligst møt opp ca 15 minutter før turen starter. Parker gjerne ved hotellet og møt opp på plassen utenfor stallen. Vi ber deg om å ikke hilse på hestene før du får utdelt din hest.

Aldersgrenser
Vi har forskjellige aldersgrense på de ulike turene. For svært erfarne ryttere kan aldersgrensen fravikes. Dette avtales i hvert tilfelle. For detaljert oversikt over aldersgrenser, se beskrivelse av de ulike turene.

Antall deltakere
Det er max 10 deltakere på hver tur. Vi kan arrangere turer for større grupper etter avtale. Max antall ved kanefart er 10 personer. Dersom du ønsker «privattur» (tur som bli lukket for andre påmeldinger), ta kontakt!

Utstyr
På lengre turer utstyres hestene med saltasker, slik at du kan ha med matpakke, regntøy etc.
Bruk av ridehjelm og hansker er obligatorisk for alle. Ta gjerne med egen ridehjelm, om du ikke har dette kan du låne her. Vi har hansker til salgs. Fottøyet bør være over ankelhøyde, ha hæl og såle uten for dype mønster. Unngå bukser med tykke sømmer, for det gnager (ikke olabukser/jeans). Det er ikke tillatt å ri med shorts. Ta med varmt tøy og vind-/vanntette klær. Det kan bli kaldt i fjellet – også på sommerstid. Husk rene klær og sko for å begrense smitte mellom ulike hestebesetninger/staller.

Mat og pauser på rideturene
Torsdagsturen til setra byr på tradisjonell seterlunsj med rømmegrøt, spekemat og rømmevafler. På dagsturer med bållunsj (lørdager) griller vi pølser fra Anni’s, steker grønnsakspakker og dessertpakker, og koker kaffe. Er du vegetarianer, eller allergisk mot spesielle typer mat – gi beskjed ved påmelding!
Kortere turer ris stort sett uten pause, men et bildestopp eller flere tar vi oss selvfølgelig tid til.

Bruk av bilder
I forbindelse med noen av aktivitetene våre kan vi publisere tekst, video og bilder på www.venabu.nowww.venabustallen.no og sosiale medier, som en del av vår markeds-kommunikasjon. Hvis du ikke ønsker å vises i disse, må du informere hotellet ved starten av en eventuell turdeltagelse.

Betingelser ved bestilling av rideferier og –weekends

 • Din booking er bekreftet når du mottar mail med endelig bekreftelse fra Venabustallen.
 • Inkludert i alle ridepakker er hotellopphold med fullpensjon og ridning som beskrevet i programmet.
 • Dersom du under oppholdet velger å stå over en eller flere turer, vil du fortsatt måtte betale full pakkepris. Dersom vi må avlyse en tur, vil vi gi en reduksjon i pakkeprisen.
 • Dersom du avbestiller 55 dager i forkant av din ankomst eller tidligere, vil du ikke måtte betale.
  Dersom du avbestiller 30-55 dager før ankomst, blir du fakturert med 50% av pakkeprisen.
  Dersom du avbestiller 30 dager eller nærmere ankomst faktureres 100% av pakkeprisen.
 • Dersom du er syk – bli hjemme! Ta kontakt så snart som mulig, så finner vi en løsning.
 • Betaling skjer ved avreise fra Venabu Fjellhotell.
 • For flere detaljer, vennligst se https://www.venabu.no/hotell-info/betingelser

KONTAKT OSS

Venabustallen
Venabu Fjellhotell
Rondevegen 840
2632 VENABYGD
Tlf.:9221 3456
E-post:post@venabustallen.no