Rideferier

Rideferier og -weekends 2019

Venabustallen tilbyr ulike ridepakker som inkluderer fullpensjon på Venabu Fjellhotell. Vi har pakker for begynnere og pakker for erfarne ryttere, i tillegg har vi temapakke som inkluderer Peer Gynt forestillingen på Gålå. I 2019 arrangerer vi også 2-dagers tur i starten av august. For høstpakker se nederst på denne siden!

1000×667
Instruksjon på ridebanen

RIDEFERIER og -WEEKENDS FOR BEGYNNERE

Disse pakkene passer for ryttere med lite eller ingen erfaring. Vårt fokus ligger på å gi deg trygge og fine opplevelser med hest. For høstpakker og Peer Gynt rideferie, bla lenger ned på denne siden.

Rideweekend for begynnere (uke 26, 27, 28, 29, 30, 33 og 34, for høsthelger se lenger ned på sidenfredag-søndag, aldersgrense 8 år.
Ankomst til middag kl 1830 på fredag. Infomøte med turledere kl 2030.
Lørdag: Vi starter dagen i stallen med teori om hestens kommunikasjon og adferd, stell og påsaling. Deretter instruksjonstime på ridebanen. Lunsj på hotellet før en ny instruksjonstime på ridebanen etterfulgt av 1 times ridetur i lett terreng.
Søndag: 2 timers tur i lett terreng. Turen byr på lette utfordringer, og lar deg se fjellet på en ny måte. Avreise etter lunsj.
Pris 3600,- pr pers (2600,- pr barn 8-15 år). Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

Rideferie for begynnere (uke 27 til og med 35, unntatt uke 32) mandag-fredag, aldersgrense 8 år
Ankomst til middag kl 1830 på mandag. Infomøte med turledere kl 2030.
Tirsdag: Vi starter dagen i stallen med en introduksjon i stell av hestene. Du får god tid til å bli kjent med «din» hest. Etter å ha salet hestene rir vi opp til ridebanen for en instruksjonstime. Etter lunsj på hotellet møtes vi i stallen for 1 times ridetur i lett terreng. Her får du testet ut dine nye ferdigheter i praksis.
Onsdag: Instruksjonstime på ridebanen før lunsj. Vi jobber videre med det vi lærte i går. Etter lunsj rir vi 1 times tur i lett terreng.
Torsdag1t tur etter frokost. Etter lunsj bærer det ut på  en 2 timers tur i variert terreng. Vi kommer oss litt lenger ut i fjellet på denne turen. En unik sjanse til å få oppleve fjellheimen på en helt ny måte!
Fredag: Avreise etter frokost.
Pris 6200,- pr pers (4300,- pr barn 8-15 år). Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

RIDEFERIER og -WEEKENDS FOR ERFARNE

Disse pakkene passer for ryttere som mestrer galopp og ønsker en ferie med lange rideturer hver dag. Bla deg lenger ned på siden for informasjon om Peer Gynt rideferie for erfarne og høstpakker.

Rideweekend for erfarne (uke 26, 27, 28, 29, 30, 33 og 34fredag-søndag, aldersgrense 12 år.
Ankomst til felles middag på fredag, infomøte med turledere kl 2030.
Lørdag: Heldagstur med bållunsj. Vi rir over fjelltopper til ei trivelig seter, turen byr på fine trav- og galoppmuligheter. Vi får utsikt over Venabygdsfjellet, Rondane, Jotunheimen og Gudbrandsdalen i løpet av turen, samt fredelige strekker på sti i dyp bjørkeskog. Vel fremme på rasteplassen tenner vi opp bål og klargjør for en utelunsj over gjennomsnittet! Det serveres pølser fra det lokale Annis Pølsemakeri og grønnsaker i folie, deretter venter det kaffe kokt på bålet og en deilig overraskelsedessert. Vi er hjemme igjen til middag på Venabu.
Søndag: 3 timers tur til Dørjuvet. Turen går nordøst og inn i villreinens rike, terrenget er flatere og mer åpent enn på lørdagsturen. Det er lyng og mose så langt øyet kan se. Etter noen timers ridning ankommer vi Dørjuvet – et stort juv med 100 meters fall. Vi rir langs juvet og nyter det spektakulære synet av elven i bunnen av juvet. Avreise etter lunsj på hotellet.
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Turleder vil alltid finne dagens beste turrute. I september og oktober vil dagsturen normalt byttes ut med to litt kortere turer, grunnet værforhold.
Pris 3700,- pr pers (2800,- pr barn 12-15 år). Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

Rideferie for erfarne (uke 27, 28, 29, 30, 31, 33, 34 og 35) mandag-fredag, aldersgrense 12 år
Ankomst til felles middag mandag, infomøte med turledere kl 2030.
Tirsdag: Vi rir en 2t tur på formiddagen i variert terreng, og spiser lunsj på hotellet, deretter en 2t tur på ettermiddagen. Turleder velger dagens beste turruter ut fra vær og gruppens ønsker. Alle turene har flere muligheter for trav- og galoppstrekninger og fin utsikt.
OnsdagHalvdagstur. Vi har mange ruter å velge i mellom, og ønsker å vise våre gjester allsidigheten Venabygdsfjellet byr på. Du kan forvente både trav- og galopp på alle rutene.
Torsdag:Heldagstur med seterlunsj. Vi rir over fjelltopper til ei trivelig seter, turen byr på fine trav- og galoppmuligheter. Vi får utsikt over Venabygdsfjellet, Rondane, Jotunheimen og Gudbrandsdalen i løpet av turen, i tillegg til fredelige strekker på sti i dyp bjørkeskog. Vel fremme på Lykkjesetra settes hestene på beite og rytterne blir invitert inn på en ekte seterlunsj. Rømmegrøt, spekemat og rømmevafler serveres med deilig tilbehør. Budeia forteller om seterlivet i Gudbrandsdalen og om ysting av brunost. Hjemturen går på sti i en stille bjørkeskog, passende for mette ryttere og hester. Vi er hjemme igjen til middag på Venabu.
Fredag: Avreise etter frokost
Pris 6300,- pr pers (4750,- pr barn 12-15 år). Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Turleder vil alltid finne dagens beste turrute.

Galopperende hester på Myavegen
Hestene ankommer Lykkjesetra
_OES9122
Instruksjon på ridebanen
Ridetur med Venabustallen

PEER GYNT RIDEFERIER uke 32

Med Peer Gynt rideferien får du oppleve både villreinens rike og Peer Gynt forestillingen på Gålå!
Pakkene inkluderer opphold med fullpensjon på Venabu Fjellhotell, Peer Gynt Opplevelsespakke og ridning. Vi har en pakke for erfarne ryttere og en for nybegynnere.

Peer Gynt Rideferie for begynnere (5.-8. august), aldersgrense 8 år.
Ankomst mandag til middag kl 1830. Infomøte kl 2030
Tirsdag: Teori om hestens kommunikasjon og oppførsel, stell og påsaling. Deretter instruksjon på ridebanen hvor du lærer det mest grunnleggende for å kunne ri på tur. Etter lunsj blir det en 1t tur i lett terreng.
Onsdag: Instruksjon med påfølgende 1t tur på formiddagen. Peer Gynt opplevelsespakke på ettermiddag/kveld.
Torsdag: 2t tur i lett terreng med utsikt over Venabygdsfjellet. Avreise etter lunsj.
Pris 6700,- pr pers (4600,- pr barn 8-11 år, 5000,- pr barn 12-15 år). Inkludert i prisen er opphold med fullpensjon, ridning, Peer Gynt pakke (måltider, buss t/r Gålå og billett til forestillingen)

Peer Gynt Rideferie for erfarne (5.-8. august), aldersgrense 12 år.
Ankomst mandag til middag kl 1830. Infomøte kl 2030
Tirsdag: Heldagstur med bållunsj. Vi rir over fjelltopper til ei trivelig seter, turen byr på fine trav- og galoppmuligheter. Vi får utsikt over Venabygdsfjellet, Rondane, Jotunheimen og Gudbrandsdalen i løpet av turen, samt fredelige strekker på sti i dyp bjørkeskog. Vel fremme på rasteplassen tenner vi opp bål og klargjør for en utelunsj over gjennomsnittet! Det serveres pølser fra det lokale Annis Pølsemakeri og grønnsaker i folie, deretter venter det kaffe kokt på bålet og en deilig overraskelsedessert. Vi er hjemme igjen til middag på Venabu.
Onsdag: 3 timers tur til Dørjuvet. Turen går nordøst og inn i villreinens rike, hvor terrenget er flatere og åpent. Det er lyng og mose så langt øyet kan se. Etter noen timers ridning ankommer vi Dørjuvet – et stort juv med 100 meters fall. Vi rir langs juvet og nyter det spektakulære synet av elven i bunnen av juvet. Peer Gynt opplevelsespakke på ettermiddag/kveld.
Torsdag: Nyt en lang frokost på hotellet, før ferien rundes av med en 2 timers tur i lett terreng. Avreise etter lunsj.
Pris 7300,- pr pers (5600,- pr barn 12-15 år). Inkludert i prisen er opphold med fullpensjon, ridning, Peer Gynt pakke (måltider, buss t/r Gålå og billett til forestillingen)

2-DAGERS TUR uke 31

I 2019 tilbyr vi 2-dagers tur helgen i uke 31. I løpet av disse turene får du oppleve variasjonene i terrenget på Venabygdsfjellet, dølahestenes utholdenhet i fjellterrenget og milde vesen, og ikke minst smakfulle retter laget av lokale råvarer.

2-dagers turer med overnatting 3.-4. august 2019,  aldersgrense 16 år.
Turene har max antall på 6 personer, og er et eksklusivt tilbud vi kun har 2 helger iløpet av 2019!
Oppmøte kl 1130 på lørdag, ca kl 12 rir vi ut på langtur. Underveis tar vi en rast der det serveres smørbrød og annen god «pausemat», turleder forteller om Venabygdsfjellets område og bruk av dølahesten i Gudbrandsdalen. Deretter fortsetter turen over fjelltopp til Jønnhalt seterområde, her ligger Lykkjesetra som er dagens overnattingssted. Vi byr på en lokal og spennende matopplevelse i seterlige omgivelser og hestene slippes på seterkvea.
Etter en god natts søvn byr vi på «bålfrokost» før vi rir hjem igjen til Venabustallen.

Det er ikke mulighet for overnatting på hotellet disse helgene. Ved ønske om overnatting fra fredag eller til mandag kan man booke teltplass til 100,- pr døgn.
Pris 4500,- pr pers. Inkludert i prisen er ridning og alle måltider. Deltakere må ha med egen sovepose og liggeunderlag, samt godt med klær egnet for været. Bagasjen kjøres inn til Lykkjesetra, så vi slipper stor oppakning på hestene.
Denne turen byr på det beste av naturopplevelse med hest og matopplevelse – meld deg på i dag!

_OES7790
_OES9076
gallery_7
_OES9204
1000×1900

RIDEPAKKER HØSTEN 2019

Høsten 2019 kan du bestille ridepakker for erfarne eller begynnere som inkluderer overnatting med fullpensjon på Venabu Fjellhotell. Vi har færre hester på høsten, det er derfor begrensede plasser.

Høstweekend for begynnere (uke 35 og 37), aldersgrense 8 år.
Ankomst til middag fredag. Infomøte kl 2030.
Lørdag: Teori om hestens kommunikasjon og adferd, stelling og oppsaling, deretter instruksjon på ridebanen. Lunsj på hotellet før instruksjon med påfølgende 1t tur i lett terreng.
Søndag: 2t tur i lett terreng. Avreise etter lunsj.
Pris 3600,- pr pers (2600,- pr barn 8-15 år) Inkludert i prisen er ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

Høstweekend for erfarne (uke 36 og 38), aldersgrense 12 år.
Ankomst til middag fredag. Infomøte kl 2030.
Lørdag: 2t tur på formiddagen, lunsj på hotellet før en 2t tur på ettermiddagen.
Søndag: 3t tur i vakkert fjellterreng. Avreise etter lunsj.
Pris 3700,- pr pers (2800,- pr barn 12-15 år)! Inkludert i prisen er ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

Høstferiepakke for begynnere (uke 40, onsdag-lørdag)
Ankomst på onsdag til «Norsk Matbord». Infomøte kl 2100.
Torsdag: Instruksjon på formiddagen, lunsj på hotellet før en 1t tur på ettermiddagen.
Fredag: «Fri» på formiddagen – benytt anledningen til en fottur eller annen aktivitet i området! Instruksjon+1t tur på ettermiddagen.
Lørdag: 2t tur i lett terreng, avreise etter lunsj.
Pris 5300,- pr pers (3650,- pr barn 8-15 år) Inkludert i prisen er ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

Høstferiepakke for erfarne (uke 40, lørdag-tirsdag)
Ankomst på lørdag til middag. Infomøte kl 2030.
Søndag: 2t tur på formiddagen, lunsj på hotellet før en 1t tur på ettermiddagen.
Mandag: «Fri» på formiddagen – benytt anledningen til en fottur eller annen aktivitet i området! 2t tur på ettermiddagen.
Tirsdag: 3t tur i vakkert fjellterreng, avreise etter lunsj.
Pris 5150,- pr pers (3500,- pr barn 12-15 år). Inkludert i prisen er ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

KONTAKT OSS

Venabustallen
Venabu Fjellhotell
Rondevegen 840
2632 VENABYGD
Tlf.:9221 3456
E-post:post@venabustallen.no