Rideferier

Rideferier og -weekends 2020

Venabustallen tilbyr ulike ridepakker som inkluderer fullpensjon på Venabu Fjellhotell. Vi har pakker for begynnere og pakker for erfarne ryttere, i tillegg har vi temapakke som inkluderer Peer Gynt forestillingen på Gålå.

_OES9204
_OES9122
_OES7790

RIDEFERIER og -WEEKENDS FOR ERFARNE 2020

Disse pakkene passer for ryttere som mestrer galopp og ønsker en ferie med lange rideturer hver dag. Bla deg lenger ned på siden for informasjon om Peer Gynt rideferie for erfarne.

Rideweekend for erfarne (uke 25, 26, 27, 28, 29-fullt, 30, 33 og 34fredag-søndag, aldersgrense 12 år.
Ankomst til felles middag på fredag, infomøte med turledere kl 2030.
Lørdag: Heldagstur med bållunsj. Vi rir over fjelltopper til ei trivelig seter, turen byr på fine trav- og galoppmuligheter. Vi får utsikt over Venabygdsfjellet, Rondane, Jotunheimen og Gudbrandsdalen i løpet av turen, samt fredelige strekker på sti i dyp bjørkeskog. Vel fremme på rasteplassen tenner vi opp bål og klargjør for en utelunsj over gjennomsnittet! Det serveres pølser fra det lokale Annis Pølsemakeri og grønnsaker i folie, deretter venter det kaffe kokt på bålet og en deilig overraskelsedessert. Vi er hjemme igjen til middag på Venabu.
Søndag: 3 timers tur til Dørjuvet. Turen går nordøst og inn i villreinens rike, terrenget er flatere og mer åpent enn på lørdagsturen. Det er lyng og mose så langt øyet kan se. Etter noen timers ridning ankommer vi Dørjuvet – et stort juv med 100 meters fall. Vi rir langs juvet og nyter det spektakulære synet av elven i bunnen av juvet. Avreise etter lunsj på hotellet.
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Turleder vil alltid finne dagens beste turrute. For høstweekends se lenger ned på siden.
Pris 3790,- pr voksen / 3050,- pr barn 12-15 år. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

Rideferie for erfarne (uke 27, 28, 29-fullt, 30, 31, 33, 34 og 35) mandag-fredag, aldersgrense 12 år
Ankomst til felles middag mandag, infomøte med turledere kl 2030.
Tirsdag: Vi rir en 2t tur på formiddagen i variert terreng, og spiser lunsj på hotellet, deretter en 2t tur på ettermiddagen. Turleder velger dagens beste turruter ut fra vær og gruppens ønsker. Alle turene har flere muligheter for trav- og galoppstrekninger og fin utsikt.
OnsdagHalvdagstur. Vi har mange ruter å velge i mellom, og ønsker å vise våre gjester allsidigheten Venabygdsfjellet byr på. Du kan forvente både trav- og galopp på alle rutene.
Torsdag:Heldagstur med seterlunsj. Vi rir over fjelltopper til ei trivelig seter, turen byr på fine trav- og galoppmuligheter. Vi får utsikt over Venabygdsfjellet, Rondane, Jotunheimen og Gudbrandsdalen i løpet av turen, i tillegg til fredelige strekker på sti i dyp bjørkeskog. Vel fremme på Lykkjesetra settes hestene på beite og rytterne blir invitert inn på en ekte seterlunsj. Rømmegrøt, spekemat og rømmevafler serveres med deilig tilbehør. Budeia forteller om seterlivet i Gudbrandsdalen og om ysting av brunost. Hjemturen går på sti i en stille bjørkeskog, passende for mette ryttere og hester. Vi er hjemme igjen til middag på Venabu.
Fredag: Avreise etter frokost
Pris 6400,- pr voksen / 5000,- pr barn 12-15 år. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Turleder vil alltid finne dagens beste turrute.

RIDEFERIER og -WEEKENDS FOR BEGYNNERE 2020

Disse pakkene passer for ryttere med lite eller ingen erfaring. Vårt fokus ligger på å gi deg trygge og fine opplevelser med hest. For Peer Gynt rideferie for begynnere 2020, bla lenger ned på denne siden.

Rideweekend for begynnere (uke 27, 28, 30, 33 og 34, se lenger ned for høstpakkerfredag-søndag, aldersgrense 8 år.
Ankomst til middag kl 1830 på fredag. Infomøte med turledere kl 2030.
Lørdag: Vi starter dagen i stallen med teori om hestens kommunikasjon og adferd, stell og påsaling. Deretter instruksjonstime på ridebanen. Lunsj på hotellet før en ny instruksjonstime på ridebanen etterfulgt av 1 times ridetur i lett terreng.
Søndag: 2 timers tur i lett terreng. Turen byr på lette utfordringer, og lar deg se fjellet på en ny måte. Avreise etter lunsj.
Pris 3650,- pr voksen / 2690,- pr barn 8-15 år. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

Rideferie for begynnere (uke 27 til og med 35, unntatt uke 29 og 32) mandag-fredag, aldersgrense 8 år
Ankomst til middag kl 1830 på mandag. Infomøte med turledere kl 2030.
Tirsdag: Vi starter dagen i stallen med en introduksjon i stell av hestene. Du får god tid til å bli kjent med «din» hest. Etter å ha salet hestene rir vi opp til ridebanen for en instruksjonstime. Etter lunsj på hotellet møtes vi i stallen for 1 times ridetur i lett terreng. Her får du testet ut dine nye ferdigheter i praksis.
Onsdag: «Fri» på formiddagen, bruk gjerne tiden til en fottur eller en utflukt i nærområdet. Etter lunsj er det tid for en ny instruksjonstime på ridebanen hvor vi jobber videre med det vi lærte i går, deretter bærer det rett ut på 1 times tur i lett terreng.
Torsdag: Formiddagen kan benyttes til en aktivitet i nærområdet. 2 timers ridetur på ettermiddagen. Vi kommer oss litt lenger ut i fjellet på denne turen – en unik sjanse til å få oppleve fjellheimen på en helt ny måte!
Fredag: Avreise etter frokost.
Pris 6100,- pr voksen /4200,- pr barn 8-15 år. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.
Ønsker du mer ridning? Gi beskjed ved forespørsel, så sender vi deg et tilbud! 

Instruksjon på ridebanen
Ridetur med Venabustallen
Hestene ankommer Lykkjesetra
_OES9076
Instruksjon på ridebanen

PEER GYNT RIDEFERIER uke 32, 2020

Med Peer Gynt rideferien får du oppleve både villreinens rike og Peer Gynt forestillingen på Gålå!
Pakkene inkluderer opphold med fullpensjon på Venabu Fjellhotell, Peer Gynt Opplevelsespakke og ridning. Vi har en pakke for erfarne ryttere og en for nybegynnere.

Peer Gynt Rideferie for begynnere (2.-6. august 2020), aldersgrense 8 år.
Ankomst søndag til middag kl 1830. Infomøte kl 2030
Mandag: Teori om hestens kommunikasjon og oppførsel, stell og påsaling. Deretter instruksjon på ridebanen hvor du lærer det mest grunnleggende for å kunne ri på tur. Etter lunsj blir det en 1t tur i lett terreng.
Tirsdag: Formiddagen kan benyttes til å gå en fjelltur, eller dra på en utflukt i nærområdet. Lunsj på hotellet. Instruksjon+1t tur på ettermiddagen.
Onsdag: 2t tur i lett terreng med utsikt over Venabygdsfjellet. Peer Gynt opplevelsespakke på ettermiddag/kveld.
Torsdag: Nyt en sen frokost før avreise.
Pris 6990,- pr voksen, 5300,- pr barn (12-15 år), 4700,- pr barn (8-11 år). Inkludert i prisen er opphold med fullpensjon, ridning, Peer Gynt pakke (måltider, buss t/r Gålå og billett til forestillingen). Enkeltromstillegg 500,-

Peer Gynt Rideferie for erfarne (2.-6. august 2020), aldersgrense 12 år.
Ankomst søndag til middag kl 1830. Infomøte kl 2030
Mandag: 3 timers tur til Dørjuvet. Turen går nordøst og inn i villreinens rike, hvor terrenget er flatere og åpent. Det er lyng og mose så langt øyet kan se. Etter noen timers ridning ankommer vi Dørjuvet – et stort juv med 100 meters fall. Vi rir langs juvet og nyter det spektakulære synet av elven i bunnen av juvet. Etter lunsj har du anledning til å gå en fottur, slappe av på hotellet, eller kanskje ta et bad i Fiskeløysa?
Tirsdag: Heldagstur med seterlunsj. Vi rir over fjelltopper til ei trivelig seter, turen byr på fine trav- og galoppmuligheter. Vi får utsikt over Venabygdsfjellet, Rondane, Jotunheimen og Gudbrandsdalen i løpet av turen, samt fredelige strekker på sti i dyp bjørkeskog. Vel fremme på rasteplassen inviterer budeia oss inn på setra til en bedre lunsj. Hun serverer rømmegrøt, spekemat, rømmevafler og bær, og forteller om setertradisjonen i Gudbrandsdalen. Vi er hjemme i tide til middag på hotellet.
Onsdag: Halvdagstur (ca 4t) over Dynjefjell. Turen byr på spennende utfordringer med lange strekninger for galopp og vakker utsikt over Gudbrandsdalen. På ettermiddagen/kvelden venter Peer Gynt opplevelsespakke – en unik forestilling på Gålås storslåtte friluftsscene!
Torsdag: Nyt en lang frokost på hotellet før avreise.
Pris 8390,- pr voksen, 6390,- pr barn (12-15 år). Inkludert i prisen er opphold med fullpensjon, ridning, Peer Gynt pakke (måltider, buss t/r Gålå og billett til forestillingen). Enkeltromstillegg 500,-
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Turleder vil alltid finne dagens beste turrute.

RIDEPAKKER HØSTEN 2020

Høsten 2020 kan du bestille ridepakker for erfarne eller begynnere som inkluderer overnatting med fullpensjon på Venabu Fjellhotell. Vi har færre hester på høsten, det er derfor begrensede plasser.

Høstweekend for begynnere (uke 35 og 37), aldersgrense 8 år.
Ankomst til middag fredag. Infomøte kl 2030.
Lørdag: Teori om hestens kommunikasjon og adferd, stelling og oppsaling, deretter instruksjon på ridebanen. Lunsj på hotellet før instruksjon med påfølgende 1t tur i lett terreng.
Søndag: 2t tur i lett terreng. Avreise etter lunsj.
Pris 3650,- pr voksen /2690,- pr barn 8-15 år. Inkludert i prisen er ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

Høstweekend for erfarne (uke 36 og 38), aldersgrense 12 år.
Ankomst til middag fredag. Infomøte kl 2030.
Lørdag: 3t tur i vakkert fjellterreng. Benytte ettermiddagen til å utforske Venabygdsfjellet, eller bestill en ekstra ridetur.
Søndag: 3t tur i vakkert fjellterreng. Avreise etter lunsj.
Pris 3560,- pr voksen / 2450,- pr barn 12-15 år. Inkludert i prisen er ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

Høstferiepakke for begynnere (uke 39/40, fredag-mandag)
Ankomst på fredag kveld. Infomøte kl 2100.
Lørdag: Teori+Instruksjon på formiddagen, lunsj på hotellet før en 1t tur på ettermiddagen.
Søndag: «Fri» på formiddagen – benytt anledningen til en fottur eller annen aktivitet i området! Instruksjon+1t tur på ettermiddagen.
Mandag: 2t tur i lett terreng, avreise etter lunsj.
Pris kommer snart! Inkludert i prisen er ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

Høstferiepakke for erfarne (uke 40, tirsdag-fredag)
Ankomst på tirsdag til middag. Infomøte kl 2030.
Onsdag: 2t tur på formiddagen, lunsj på hotellet før en 1t tur på ettermiddagen. «Norsk Matbord» serveres på kvelden.
Torsdag: «Fri» på formiddagen – benytt anledningen til en fottur eller annen aktivitet i området! 2t tur på ettermiddagen.
Fredag: 3t tur i vakkert fjellterreng, avreise etter lunsj.
Pris kommer. Inkludert i prisen er ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

1000×667
Galopperende hester på Myavegen
1000×1900

KONTAKT OSS

Venabustallen
Venabu Fjellhotell
Rondevegen 840
2632 VENABYGD
Tlf.:9221 3456
E-post:post@venabustallen.no