Rideferier

Rideferier og -weekends 2020

Når du reiser til oss kan du være trygg på at vi følger retningslinjene gitt av myndighetene ift koronapandemien. Mer informasjon om hva vi gjør finner du under praktisk informasjon.
Venabustallen tilbyr ulike ridepakker som inkluderer fullpensjon på Venabu Fjellhotell. Vi har pakker for begynnere og pakker for erfarne ryttere. Du kan også delta på rideferie uten å bo på hotellet.
I år kan du også delta på en av våre rideweekends/-ferier med yoga! Se lenger ned på siden for mer informasjon.

_OES9204
_OES9122
_OES7790

RIDEFERIER og -WEEKENDS FOR ERFARNE 2020

Disse pakkene passer for ryttere som mestrer galopp og ønsker en ferie med lange rideturer hver dag.

Rideweekend for erfarne fredag-søndag, aldersgrense 12 år.
Uke 25 (fullt), 26 (fullt), 27 (fullt), 28 (kun 1 ledig), 29 (fullt), 30 (fullt), 33 (fullt) og 34 (kun 1 ledig)
Weekend med yoga og ridning uke 31 og 32. Se lenger ned.

Ankomst til felles middag på fredag, infomøte med turledere kl 2030.
Lørdag: Heldagstur med bållunsj. Vi rir over fjelltopper til ei trivelig seter, turen byr på fine trav- og galoppmuligheter. Vi får utsikt over Venabygdsfjellet, Rondane, Jotunheimen og Gudbrandsdalen i løpet av turen, samt fredelige strekker på sti i dyp bjørkeskog. Vel fremme på rasteplassen tenner vi opp bål og klargjør for en utelunsj over gjennomsnittet! Det serveres pølser fra det lokale Annis Pølsemakeri og grønnsaker i folie, deretter venter det kaffe kokt på bålet og en deilig overraskelsedessert. Vi er hjemme igjen til middag på Venabu.
Søndag: 3 timers tur til Dørjuvet. Turen går nordøst og inn i villreinens rike, terrenget er flatere og mer åpent enn på lørdagsturen. Det er lyng og mose så langt øyet kan se. Etter noen timers ridning ankommer vi Dørjuvet – et stort juv med 100 meters fall. Vi rir langs juvet og nyter det spektakulære synet av elven i bunnen av juvet. Avreise etter lunsj på hotellet.
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Turleder vil alltid finne dagens beste turrute. For høstweekends se lenger ned på siden.
Pris 3790,- pr voksen / 3050,- pr barn 12-15 år. Enkeltromstillegg 300,- pr pers. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.
Pris 2200,- pr pers for kun ridning. Bo på Venabu Hytter, eller bli med på rideferie og bo på egen hytte.

Weekend med ridning og yoga – for erfarne ryttere (uke 31 (fullt) og 32 (fullt)fredag-søndag, aldersgrense 12 år.
Kombiner din rideweekend med yogatimer spesielt tilpasset ryttere! Våre timer med morgenyoga holdes ved vannet nedenfor hotellet. Rideprogrammet er det samme som på rideweekend for erfarne, men i tillegg får du følgende yogatimer inkludert i prisen:
Lørdag: Morgenyoga for ryttere med fokus på å aktivere kjernemuskulaturen og bli bevisst på egen kroppsholdning.
Kveldsyoga innendørs, soft yoga med rolige bevegelser og fokus på pust. Økten er tilrettelagt for restitusjon av en litt støl rytterkropp etter heldagstur.
Søndag: Morgenyoga ved vannet. Timen tilpasses gruppens ønsker og behov. Avreise etter 3 timers ridetur og lunsj.
Med forbehold om endring. Morgenyoga vil foregå innendørs ved nedbør eller sterk vind. 
Pris 4415,- pr pers. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.
Enkeltromstillegg 300,- pr pers

Rideferie for erfarne, mandag-fredag, aldersgrense 12 år 
Uke 26 (fullt), 27 (fullt), 28 (fullt), 29 (fullt), 30 (fullt), 31 (fullt) og 35 (5 ledig)
Rideferie med yoga uke 32, 33 og 34, se lenger ned på siden.

Ankomst til felles middag mandag, infomøte med turledere kl 2030.
Tirsdag: Vi rir en 2t tur på formiddagen i variert terreng, og spiser lunsj på hotellet, deretter en 2t tur på ettermiddagen. Turleder velger dagens beste turruter ut fra vær og gruppens ønsker. Alle turene har flere muligheter for trav- og galoppstrekninger og fin utsikt.
OnsdagHalvdagstur. Vi har mange ruter å velge i mellom, og ønsker å vise våre gjester allsidigheten Venabygdsfjellet byr på. Du kan forvente både trav- og galopp på alle rutene.
Torsdag:Heldagstur med seterlunsj. Vi rir over fjelltopper til ei trivelig seter, turen byr på fine trav- og galoppmuligheter. Vi får utsikt over Venabygdsfjellet, Rondane, Jotunheimen og Gudbrandsdalen i løpet av turen, i tillegg til fredelige strekker på sti i dyp bjørkeskog. Vel fremme på Lykkjesetra settes hestene på beite og rytterne blir invitert inn på en ekte seterlunsj. Rømmegrøt, spekemat og rømmevafler serveres med deilig tilbehør. Budeia forteller om seterlivet i Gudbrandsdalen og om ysting av brunost. Hjemturen går på sti i en stille bjørkeskog, passende for mette ryttere og hester. Vi er hjemme igjen til middag på Venabu.
Fredag: Avreise etter frokost
Pris 6400,- pr voksen / 5000,- pr barn 12-15 år. Enkeltromstillegg 500,- pr pers. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.
Pris 3550,- pr pers for kun ridning. Bo på Venabu Hytter, eller bli med på rideferie og bo på egen hytte.
Med forbehold om endring. Turrutene kan endres grunnet værforhold eller annet. Turleder vil alltid finne dagens beste turrute.

Rideferie med yoga – for erfarne ryttere (uke 32 (fullt), 33 (kun 1 ledig) og 34 (3 ledig)fredag-søndag, aldersgrense 12 år.
Nyt det lille ekstra under din rideferie, du får yogatimer og ridning inkludert i prisen. Yogaøktene er tilpasset ryttere og vårt rideprogram. Rideprogrammet er det samme som på rideferie for erfarne, i tillegg får du følgende yogatimer inkludert i prisen:
Tirsdag: Morgenyoga ved fjellvannet. Timen er tilpasset ryttere med fokus på å aktivere kjernemuskulaturen, og bli bevisst på egen kroppsholdning.
Kveldsyoga innendørs, soft yoga med rolige bevegelser og fokus på pust. Økten er tilrettelagt for restitusjon av en litt støl rytterkropp etter heldagstur.
Onsdag: Etter lunsj inviteres du til en 90 minutters yogatime. Fokus under timen er på pust og avspenning, samt rolige bevegelser som gjør godt på en støl ridekropp.
Torsdag: Ingen yoga. Nyt dagen på heldagstur med seterlunsj!
Fredag: Morgenyoga ved vannet før frokost. Avreise etter frokost.
Med forbehold om endring. Morgenyoga vil foregå innendørs ved nedbør eller sterk vind. 
Pris 7150,- pr voksen / 6150,- pr barn 12-15 år. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.
Enkeltromstillegg 500,- pr pers

RIDEFERIER og -WEEKENDS FOR BEGYNNERE 2020

Disse pakkene passer for ryttere med lite eller ingen erfaring. Vårt fokus ligger på å gi deg trygge og fine opplevelser med hest. Bo på Venabu Fjellhotell eller Venabu Hytter, eller bo i egen hytte og delta på rideferie.

Rideweekend for begynnere fredag-søndag, aldersgrense 8 år
Uke 26 (fullt), 27 (fullt), 28 (kun 1 ledig), 29 (fullt), 30 (fullt), 33 (fullt, men mulighet for skreddersydd weekend) og 34 (fullt).
Weekend med ridning og yoga uke 31 og 32, se lenger ned.
For høstpakker, se nederst på siden.

Ankomst til middag kl 1830 på fredag. Infomøte med turledere kl 2030.
Lørdag: Vi starter dagen i stallen med teori om hestens kommunikasjon og adferd, stell og påsaling. Deretter instruksjonstime på ridebanen. Lunsj på hotellet før en ny instruksjonstime på ridebanen etterfulgt av 1 times ridetur i lett terreng.
Søndag: 2 timers tur i lett terreng. Turen byr på lette utfordringer, og lar deg se fjellet på en ny måte. Avreise etter lunsj.
Pris 3650,- pr voksen / 2690,- pr barn 8-15 år. Enkeltromstillegg 300,-. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.
Pris 1800,- for kun ridning. Bo på Venabu Hytter, eller bli med på rideferie og bo på egen hytte.

Nybegynnerweekend – ridning og yoga fredag-søndag, aldersgrense 8 år.
Uke 31 (fullt) og 32 (fullt)

Nybegynnerweekend med ridning og yoga passer for deg som ønsker en helg med nye opplevelser og utfordringer. Denne pakken er for deg med lite eller ingen rideerfaring fra før. 

Du trenger ikke å ha praktisert yoga tidligere for å kunne delta. Våre instruktører legger opp til økter tilpasset rytteres behov, det blir fokus på pust, avspenning og restitusjon. Morgenyoga foregår ved fjellvannet Fiskeløysa, som ligger nedenfor hotellet. Stemningen her er stille og frisk, og gir en god start på dagen. Ved nedbør foregår alle yogatimene innendørs i vårt yogarom.
Rideprogrammet er det samme som på rideweekend for begynner, men i tillegg får du følgende yogatimer inkludert i prisen:
Lørdag: Start dagen med 45 minutters morgenyoga ved vannet. Fokus for denne yogatimen er på å aktivere ridemusklene og å bli bevisst på egen kroppsholdning. Etter en god frokost på hotellet, møtes vi i stallen for teori og instruksjonstime.
Etter lunsj er det klart for instruksjon+1t tur i lett fjellterreng.
Kveldsyoga etter middag med hovedvekt på tøyninger og dyp pust. Økten er tilpasset for deg som er uerfaren rytter.
Søndag: Start dagen med morgenyoga ved vannet (30 min), før frokost og 2t ridetur. Turen går i lett fjellterreng, vi har ulike turer med fin utsikt. Turleder velger ruten utfra nivå på gruppen og dagens værforhold. Avreise etter turen.
Med forbehold om endring. Morgenyoga vil foregå innendørs ved nedbør eller sterk vind. 
Pris 4275,- pr pers. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.
Enkeltromstillegg 300,- pr pers

Rideferie for begynnere mandag-fredag, aldersgrense 8 år
Uke 27 (fullt), 28 (fullt), 29 (fullt), 30 (fullt), 31 (fullt) og 35 (5 ledig)
Rideferie med yoga uke 32, 33 (fullt) og 34, se lenger ned.

Ankomst til middag kl 1830 på mandag. Infomøte med turledere kl 2030.
Tirsdag: Vi starter dagen i stallen med en introduksjon i stell av hestene. Du får god tid til å bli kjent med «din» hest. Etter å ha salet hestene rir vi opp til ridebanen for en instruksjonstime. Etter lunsj på hotellet møtes vi i stallen for 1 times ridetur i lett terreng. Her får du testet ut dine nye ferdigheter i praksis.
Onsdag: «Fri» på formiddagen, bruk gjerne tiden til en fottur eller en utflukt i nærområdet. Etter lunsj er det tid for en ny instruksjonstime på ridebanen hvor vi jobber videre med det vi lærte i går, deretter bærer det rett ut på 1 times tur i lett terreng.
Torsdag: Formiddagen kan benyttes til en aktivitet i nærområdet. 2 timers ridetur på ettermiddagen. Vi kommer oss litt lenger ut i fjellet på denne turen – en unik sjanse til å få oppleve fjellheimen på en helt ny måte!
Fredag: Avreise etter frokost.
Pris 6100,- pr voksen /4200,- pr barn 8-15 år. Enkeltromstillegg 500,-. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.
Pris 2200,- for kun ridning. Bo på Venabu Hytter, eller bli med på rideferie og bo på egen hytte.
Ønsker du mer ridning? Gi beskjed ved forespørsel, så sender vi deg et tilbud! 

Rideferie for begynnere med yoga mandag-fredag, aldersgrense 8 år.
Uke 32 (fullt), 33 (fullt) og 34 (5 ledig)

Denne pakken passer for deg som har lite eller ingen erfaring med ridning. Vi starter med basiskunnskap og instruksjon på ridebanen, før vi gradvis bygger på med lengre turer. Ferien avsluttes med en 2t ridetur i lett fjellterreng. Daglige yogatimer sørger for en glad kropp. Yogatimene er lagt opp med en variasjon mellom restitusjonsøkter og økter for å aktivere kjernemuskulaturen som trengs under ridning. Nedenfor hotellet ligger et stille fjellvann, her vi morgentimene foregå så lenge været tillater det.’

Rideprogrammet er det samme som på rideweekend for begynner, men i tillegg får du følgende yogatimer inkludert i prisen:
Mandag: Ankomst til middag kl 1830. Infomøte med turledere kl 2030.
Tirsdag: 30 min morgenyoga ved vannet. Start dagen med en kort økt der vi har fokus på viktig ridemuskulatur. Etter en god frokost på hotellet møtes vi i stallen for teori og instruksjonstime. Lunsj på hotellet, deretter en 1t tur i lett terreng hvor du får testet kunnskapen fra formiddagens timer.
Rett etter turen legger vi opp til en 30 minutters soft yoga, der du får tøyd godt ut, og får et fint utgangspunkt for morgendagen.
Onsdag: Nyt en god frokost før en lengre yogaøkt på formiddagen. Timen varer i 90 minutter og tar for seg pust, avspenning og restituerende bevegelser og øvelser. Etter lunsj er det klart for instruksjon+1t tur med hestene.
Torsdag: Start dagen med en 90 minutters yogaøkt, vi fortsetter med repetisjon av øvelser for rytteren med fokus på god pust og avspenning. Etter lunsj møtes vi i stallen for en 2t ridetur i fjellterreng. Vi har ulike ruter å velge mellom, fra turer på små fjelltopper til rolige ruter i bjørkeskogen. Vi velger den turen som passer været og gruppens nivå best.
Fredag: Avslutt ditt opphold med 30 min morgenyoga ved vannet før frokost. Avreise etter frokost
Med forbehold om endring. Morgenyoga vil foregå innendørs ved nedbør eller sterk vind. 
Pris 7225,- pr voksen, 6225,- pr barn 8-15 år. Prisen er inkl. ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.
Enkeltromstillegg 500,- pr pers

Instruksjon på ridebanen
Ridetur med Venabustallen
Hestene ankommer Lykkjesetra
_OES9076
Instruksjon på ridebanen

RIDEPAKKER HØSTEN 2020

Høsten 2020 kan du bestille ridepakker for erfarne eller begynnere som inkluderer overnatting med fullpensjon på Venabu Fjellhotell. Vi har færre hester på høsten, det er derfor begrensede plasser.

Høstweekend for begynnere (uke 35 (fullt) og 37 (fullt)), aldersgrense 8 år.
Ankomst til middag fredag. Infomøte kl 2030.
Lørdag: Teori om hestens kommunikasjon og adferd, stelling og oppsaling, deretter instruksjon på ridebanen. Lunsj på hotellet før instruksjon med påfølgende 1t tur i lett terreng.
Søndag: 2t tur i lett terreng. Avreise etter lunsj.
Pris 3650,- pr voksen /2690,- pr barn 8-15 år. Inkludert i prisen er ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

Høstweekend for erfarne (uke 36 (fullt), 37 (3 ledig) og 38 (fullt)), aldersgrense 12 år.
Ankomst til middag fredag. Infomøte kl 2030.
Lørdag: 3t tur i vakkert fjellterreng. Benytte ettermiddagen til å utforske Venabygdsfjellet, eller bestill en ekstra ridetur.
Søndag: 3t tur i vakkert fjellterreng. Avreise etter lunsj.
Pris 3560,- pr voksen / 2450,- pr barn 12-15 år. Inkludert i prisen er ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.

Høstferiepakke for erfarne (uke 39/40, fredag-mandag. 5 ledige plasser)
Ankomst på fredag kveld. Infomøte kl 2100.
Lørdag: 3t ridetur på formiddagen. Nyt en god lunsj på hotellet før 2t tur på ettermiddagen.
Søndag: «Fri» på formiddagen – benytt anledningen til en fottur eller annen aktivitet i området! 2t tur på ettermiddagen.
Mandag: 3t tur i variert terreng, avreise etter lunsj.
Pris 5490,- pr voksen / 4490,- pr barn 12-15 år. Inkludert i prisen er ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.
Enkeltromstillegg 400,- pr pers

Høstferiepakke for begynnere (uke 40, torsdag-søndag. 5 ledige plasser)
Ankomst på torsdag til middag. Infomøte kl 2100.
Fredag: Instruksjon på ridebanen på formiddagen, lunsj på hotellet før en 1t tur på ettermiddagen.
Lørdag: «Fri» på formiddagen – benytt anledningen til en fottur eller annen aktivitet i området! Instruksjon+1t tur på ettermiddagen.
Fredag: 2t tur i lett terreng, avreise etter lunsj.
Pris 4590,- pr voksen / 3590,- pr barn 8-15 år. Inkludert i prisen er ridning og fullpensjon på Venabu Fjellhotell.
Enkeltromstillegg 500,- pr pers

PEER GYNT RIDEFERIER 2021

På grunn av Korona pandemien, er dessverre Peer Gynt Forestillingene i 2020 avlyst. Velkommen på Peer Gynt Rideferie i 2021.

Med Peer Gynt rideferien får du oppleve både villreinens rike og Peer Gynt forestillingen på Gålå!
Pakkene inkluderer opphold med fullpensjon på Venabu Fjellhotell, Peer Gynt Opplevelsespakke og ridning. Vi har en pakke for erfarne ryttere og en for nybegynnere.

Mer informasjon om Peer Gynt Rideferier 2021 kommer!
Ta gjerne kontakt om du ønsker mer informasjon om disse pakkene.

1000×667
Galopperende hester på Myavegen
1000×1900

Kom gjerne med tog/buss

Ønsker du å reise med buss eller tog, henter vi deg gjerne på Ringebu Skysstasjon.

Pris 250,- pr pers hver vei. ferier 2021 kommer!

KONTAKT OSS

Venabustallen
Venabu Fjellhotell
Rondevegen 840
2632 VENABYGD
Tlf.:9221 3456
E-post:post@venabustallen.no