Rideturer, instruksjon på bane og leierunder

RIDNING SOMMEREN/HØSTEN 2019

Vår ridesesong starter i slutten av juni 2019. Du er velkommen til å bestille rideturer eller rideferiepakker allerede nå.
Dersom du ønsker en tur uten andre deltakere, kan du reservere en «privattur». Ta kontakt for pristilbud.

1000x667erf
IMG_5645

Rideturer for ulike nivå

Heldagsturer og 1-, 2-, 3- og 4-timers turer

1 times tur
1 times tur anbefales for barn i skolealder og voksne uten mye rideerfaring. Vi rir i variert terreng på sti og grusvei. Turen gir deg en smakebit på hvordan det er å ri på tur i fjellet, og er en fin familieaktivitet som store og små kan gjøre sammen.
Pris: 450,- pr pers.
Aldersgrense 7 år. Barn under 10 år uten rideerfaring må ri instruksjonstime først. Du bør mestre skritt for å delta.
2 timers tur
Vi arrangerer 2 timers turer for ulike nivå: nivå trav og nivå galopp. For å delta på nivå trav må du mestre trav godt, for å delta på nivå galopp må du mestre galopp godt. På 2 timers turene kommer vi oss et stykke ut i fjellet, vi har mange ulike turruter: ri opp på fjelltopp, i eventyrlig bjørkeskog eller på trivelige grusveier og stier innover i fjellheimen.
Pris: 650,- pr pers.
Aldersgrense 8 år, må mestre trav eller galopp.
3 timers tur og 4 timers tur
For å delta på våre 3- og 4-timers turer må du mestre galopp godt. Turene går i variert terreng, og har flere fine muligheter for trav og galopp. Turleder velger dagens beste rute, og det er mye å velge imellom! Vi kan ri opp på eller rundt fjelltopper, til juv og fossefall, eller over elver og på vidda i Villreinens rike. Dette er turer verdt å få med seg for den erfarne rytter!
Pris: 750,- pr pers for 3 timers tur
850,- pr pers for 4 timers tur
Aldersgrense 12 år, må mestre galopp.
Heldagsturer
For å delta på våre heldagsturer må du mestre galopp godt. Turene går i variert terreng, og har flere fine muligheter for trav og galopp. Vi arrangerer heldagsturer hver torsdag og lørdag. Disse turene lar deg oppleve det beste Venabygdsfjellet har å by på. Vi anbefaler spesielt torsdagens heldagstur, hvor vi rir over 2 fjelltopper med utsikt over Venabygdsfjellet, Rondane og Gudbrandsdalen, før vi raster på Lykkjesetra. Her slippes hestene på beite, og vi får servert en tradisjonell seterlunsj; rømmegrøt, spekemat, rømmevafler og jordbær. Etter turen går veien hjem på smal skogssti.
Pris: 1450,- pr pers for heldagstur inkl seterlunsj (torsdager) eller bållunsj (lørdager). Vi tar hensyn til allergier og diettbehov. Gi beskjed ved bestilling om du har spesielle diettbehov.
Aldersgrense 12 år, må mestre galopp.

Instruksjon på ridebanen

Instruksjon (40 min) på ridebanen, og instruksjon med påfølgende 1t tur

Instruksjon på ridebanen (40 min)
Instruksjon på ridebanen anbefales for deg som har lite eller ingen rideerfaring fra tidligere, eller for deg som er litt «rusten» på hesteryggen. Våre trygge og motiverende instruktører lærer deg de enkleste rideferdighetene som er nødvendig for å kunne delta på korte turer. Du vil få innføring i start og stopp, svinging, trav og balanseøvelser.
Pris: 400,- per pers
Aldersgrense 7 år
Instruksjon med påfølgende 1 times tur
Instruksjon med påfølgende tur er et tilbud for deg som har ridd lite tidligere, men som ønsker en litt lengre opplevelse på hesteryggen. Opplegget varer mellom 1t 45min og 2 timer og består av instruksjon på ridebanen med innførelse i ridning, før en times tur i lett terreng.
Pris: 650,- per pers (forutsetter at instruksjonen og turen er rett etter hverandre)
Aldersgrense: 7 år

Instruksjon på ridebanen
1000x667leie

LEIERUNDER

15 minutters leierunde
Passer for de yngste barna som ønsker å bli trygge på hesteryggen. Turen går på sti i den stille bjørkeskogen. Hvert barn får en egen hest og leier.
Pris 150,- per pers
Ingen aldersgrense, men det forutsettes at foreldre er med når små barn skal ri.
30 minutters leierunde
Passer for de litt større barna og er en fin start dersom en vurderer å melde barnet på instruksjonstime. Turen går på sti i den stille bjørkeskogen. Hvert barn får en egen hest og leier.
Pris 300,- per pers
Ingen aldersgrense, men det forutsettes at foreldre er med når små barn skal ri.
60 minutters leierunde
Passer for de eldste barna eller voksne som er nervøse, og som har lyst på en fin naturopplevelse, men ikke føler seg trygge på å ri uten tett veiledning. Våre hester og ansatte har lang erfaring med å trygge og hjelpe den nervøse rytteren.
Pris 600,- pr pers
Aldersgrense 5 år.

KONTAKT OSS

Venabustallen
Venabu Fjellhotell
Rondevegen 840
2632 VENABYGD
Tlf.:9221 3456
E-post:post@venabustallen.no